Ei olisi oikeastaan paremmin voinut alkaa Mikon näyttelyura virallisissa luokissa eli nyt ensin siis junioriluokassa. Tänään siis suunnattiin Helsinkiin ryhmänäytelyyn. Kehä oli vasta reilusti iltapäivän puolella, joten ei tarvinnut lähteä kovin ajoissa. Paikalla oltiin kuitenkin ajoissa, joten odottavan aika meinasin käydä pitkäksi, varsinkin, kun vähän jännitti...

Valkkareita oli ilmoittautunut ja paikalla 8: 5 urosta ja 3 narttua. Tuomarina oli Tom Kankkonen. Tuomari on melkoisen tiukka. Ainakin sen perusteella, kun etukäteen Koiranetissä tutustuin hänen valkkareiden arvosteluun toukokuisessa näyttelyssä. Silloin hän ei antanut yhdellekään valkkarille SA:ta (=Sertifikaatin arvoinen) ja osallistujia oli kuitenkin 15. Kyllä siis jännitti mennä kehään, kun ensimmäisinähän me sinne kuitenkin jouduttiin. Mikko kuitenkin yllätti ollen junnu-urosten ykkönen, laatuarvosanana erinomainen ja sai SA:n! Sitten siirryttiin kehän laidalle odottelemaan vanhempien urosten tuloksia. Ei jaettu uroksille enempää SA:ta, joten Mikosta tuli paras uros ja sai ensimmäisen SERTINSÄ! Kyllä tuomari meitä siellä juoksutti yksinkin kehän ympäri, kun työkoira voi kuulemma vähän juostakin, kun tulee palkinnot pokkaamaan. Seuraavaksi odottelimme narttujen tuloksia, muttei nartuillekaan SA:ta herunut, joten kävimme vielä pokkaamassa ROP-ruusukkeen!

Tuomari oli vaativuudestaan huolimatta mukava ja ystävällinen. Hän myös neuvoi koiran esittämisessä, jos siihen oli tarvetta. Jokaisessa luokassa hän laittoi koirat paremmuusjärjestykseen yleisön eteen. Kertoi sen jälkeen yleisölle jokaisen koiran arvosanan ja arvioinnin koirasta suullisesti. Yleisön oli siis helppo seurata koirien sijoituksia ja myös perusteluita niille.

Vaikka meidän kaikki odotukset olivat jo reilusti täyttyneet, jäimme vielä odottelemaan ryhmäkehiä, kun ajattelin, etteihän siihen kauaa mene. Kyllähän siihen meni, kun ensin sijoitettiin 10 ryhmän ROP-pennut (samassa paikassa oli siis samaan aikaan kaikkien rotujen pentunäyttely), näyttelyn paras pentu, pentujen kasvattaryhmät, veteraanit... Tässä vaiheessa meidän "juniorin" paukut,  kiinnostus ja keskittymiskyky olivat jo kokolailla kulutettu tälle päivälle. Ei siis tullut menestystä ryhmäkehässä: maassa oli paljon erittäin kiinnostavia hajuja, takapää tuntui olevan jo kovin painava, eikä ravista ollut juuri tietoa, loikkiminen oli kivempaa.

Mikko siis tänään kertakaikkaan upeasti JUN-ERI, JUK1, SA, PU1, SERT, ROP. Arvostelu löytyy Mikon näyttelysivulta.

 Mikko tuomarin tutkittavana:

Mikko, ruusukkeet ja pokaalit:-)