Aamuhämärässä lähdettiin kohti Helsingin Herttoniemeä ja Helsingin Pelastuslaitoksen harjoitusrataa. Musti oli tämänpäiväisen HVSSY/HEPeKon järjestämän luonnetestin ensimmäinen testattava. Tuloksena:

Luonnetesti 9.10.2011

Tuomarit: Pirjo Ojala-Laine ja Anu Hatunpää

       I.          Toimintakyky +2 Hyvä

     II.          Terävyys +3 Kohtuullinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

    III.          Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty

    IV.          Taisteluhalu +2 Kohtuullinen

     V.          Hermorakenne +1 Hieman rauhaton

    VI.          Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas

  VII.          Kovuus +3 Kohtuullisen kova

VIII.          Luoksepäästävyys +2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen

+++ Laukausvarma

YHTEENSÄ +175 +++

Hienosti meni! Musti käyttäytyi hyvin paljon kuten oletinkin. Tiesin etukäteen, että tällainen vaikuttaa hiukan Mustiin eli se paineistui testin edestessä hiukan, joten hermorakenteeksi "Hieman rauhaton". Tynnyri ja haamut tietysti säikäyttivät, mutteivät vaivanneet uudelleen ohi käveltäessä lainkaan. Ajattelin etukäteen, ettei Musti välttämättä puolusta minua tai edes viitsi etsiä minua pimeästä huoneesta, mutta puolustaa kyllä itseään. Toisin kuitenkin kävi. Musti puolusti minua ja etsi nopeasti "häiriöistä" välittämättä minut pimeästä, kunhan tuomari sai sen ensin sisälle, kun ulkona oli ilmeisesti muuta kiinnostavaa. Viimeisenä ennen laukaisuja koira jätettiin yksin seinään. Jouduin tekemään sen kahdesti, kun ensimmäisellä kerralla ketju petti. Musti ei päässyt irti, mutta ketju venähti liian pitkäksi, joten ketjun korjailujen jälkeen häivyin uudelleen. Meinasin, ettei  Musti puolusta itseään ollenkaan, kun kesti tosi kauan ennekuin aloitti haukkumisen ja mieluiten olisi  ilmeisesti tässä vaiheessa testiä jo häipynyt . Lopuksi vielä laukaisut, jotka menivät kuten tiesinkin, eivät haittaa koiraa.

Tuomarit myös "suomensivat" minulle tulosta. Musti on hyvän toimintakyvyn omaava koira eli kannattaa kuulemma pitää "lieka" riittävän lyhyenä, koska tällainen koira pystyy ja voi tehdä myös ihan oman päätöksen, kuinka toimia .  Musti on myös kohtuullisen kova koira, joka voi vaikeuttaa kouluttamista, koska koira ei paljon vanhoja muistele. No, luultavasti kouluttaja on tässä kuitenkin se "heikompi lenkki".

 

Vaikeinta testi oli minulle . En omasta mielestäni jännittänyt, mutta.....jännitin varmaan kuitenkin. Sen huomasi oikeastaan jo koirasta. Samoin ohjeet annettiin ihan selvästi, joten kuinka vaikeaa on toimia ohjeiden mukaan??? Tuntui olevan kovin vaikeaa. Esim. kelkalla piti seisoa ihan paikallaan löysällä hihnalla ja katsoa kelkkaa. No kun kelkka oli minun vierellä, niin minähän korjaan hihnaa ja käännyn sekä katson koiraa. Sen seurauksena koira, joka oli tulossa oma-alotteisesti tustumaan kelkkaan, säikähtää MINUA! Kyllä on "itsehillintä" ja ymmärrys joskus vähäistä. Kenenköhän hermot eivät kestä painetta....heh heh.

Alkuleikit

Kelkka tuleeeeee

Kuka on kyydissä?

Ohjeet laukausujen testaukseen

 

Muutama kuva tutusta parivaljakosta aurinkoiselta syyssunnuntailta:

Häntähali


Vauhtia, vauhtia, vauhtia

Ilkeääkin ilkeämpi Musti?

"Täällä ollaan, ei olla hukassa!"