Suuntasimme Mikon kanssa lauantaiaamuna Jyväskylän kansainväliseen koiranäyttelyyn. Onneksi kehät olivat vasta puolenpäivän aikaan, joten ei ihan aamuyöstä tarvinnut lähteä. Kehät olivat hiukan myöhässä ja oli aika raastavaa odotella siellä hirveässä tungoksessa. Odottelimme yhden penkin päädyssä, josta ohi meni nainen pienen vauvansa kanssa. Vauvalta tuli maitopuklaukset siihen penkkien väliin lattialle. Nainen jäi kauhistelemaan, roiskuiko kenenkään päälle tai kengille ja millä lattia putsataan. Hän roikotti vauvaansa yhä kainalossaan meidän Mikon yläpuolella. Kuinka ollakaan, seuraavan puklauksen vuoro ja suoraan Mikon päähän. Eikun koiraa putsaamaan. No, onneksi puklaus oli koiran väristä ja kyseessä ei ole mikään turkkirotu . Jonkun turkkirodun edustajan omistajalla olisi saattanut mennä elo pilveen, kun valkoista "limaa" valuu pitkin päätä ja kuonoa.....

Aloitimme kehät, kuten usein ennenkin. Valkkareita oli ilmoitettu 39 kpl, joista uroksia 16kpl. Junnu-urhoja oli vain kaksi. Tuomarina toimi Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, joka on ilmeisesti melko tuore ja tuntematon tuomari valkkareissa. Meidän Mikko ei tätä tuomaria hirveästi miellyttänyt eli  ensimmäinen sininen nauha tuli kouraan. Onhan EH toki erittäin hyvä . Tuomari piti kuitenkin uroksissa selvästi suurista ja mieluiten massiivisista koirista (iästä viis). Meidän Mikko näytti massiivisen ja ihanan paksutassuisen kilpakumppaninsa vierellä ehkä vielä normaalia "rimpulammalta". Hiukan "korpeaa" kuitenkin, ettei saatu juosta kuin edestakaisin eikä lainkaan ympäri yksittäisarvostelussa. Sivuliike ei kiinnostanut??? Toisia juoksutettiin ympäri parikin kertaa... Yksi nuori uros sai saman kohtelun, eli ei tuomaria juuri liike kiinnostanut, ainakaan kaikkien osalta. Arvosanoja jaeltiin linjalla H-ERI hiukan epävarman oloisesti välillä papereita tutkien.

Hotellissa yövyttin ja kuunneltiin joidenkin yksin jätettyjen koirien ulvontaa ja haukuntaa...

Sunnuntaina suunnattiin takaisin Paviljonkiin uudella innolla luettelonumerolla 1. Valkkareita ilmoitettuna 36 kpl, joista uroksia 16 kpl. Junnu-uroksissa samat kaksi kilpailijaa kuin lauantaina. Nyt tuomarina toimi Tuula Savolainen. Ystävällisen ja mukavanoloinen myöskin ilmeisen tuore valkkarituomari. Tämä tuomari ymmärsi juniorin keskeneräisyyden, eikä massan puutteesta heti rangaistu. Koirien liikkeisiin kiinnitettiin huomiota tasapuolisesti. Mikon juoksu kehässä meni hiukan liikaa laukaksi, varsinkin pienehkössä PU-kehässä uroksia täynnä.  Seisominen puolestaan meni tosi hyvin varsinkin siellä PU-kehässä. Menestys olikin erinomainen ERI, JUK1, SA, PU2, SERT . Tämä tuomari sijoitti parhaiten pääasiassa lyhyempiturkkisia koiria. Tuomari selvensi vielä, että hänen mielestään parhaaksi urokseksi sijoitettu valioluokan koira ja Mikko toisena (toki varmaan moni muukin, mutta puhui siis meille ) ovat hänen mielestään juuri oikean tyyppisiä koiria, mutta valiouros on jo valmis rotunsa edusta, kun taas Mikko vielä keskeneräinen "uros". Hän mainitsi myös olevansa vielä noviisi tässä rodussa. Arvostelut olivat sunnuntainakin asteikolla H-ERI, taisi yksi EVAkin olla.

Väsyneinä, mutta onnellisina suuntasimme pimeään ja kylmään ajomatkalle kotiin .

Arvostelut  löytyvät Mikon näyttelyt sivulla. Niissä tosiaan mm. liikkeen arviointi peräkkäisinä päivinä hiukan poikkeaa toisistaan .

Tuomarin syynissä silmät salamasta loistaen

"Tää on tosi kivaa!"

Vauhdissa

Sunnuntain ROP Joulumaan Ulthimatule Joe ja VSP Tarita's Favourite, tuomarina Tuula Savolainen.

 

 Mikko suuntaa tänä vuonna vielä Messukeskuksen näyttelyihin Sannan kanssa. Toivottavasti hienolla menestyksellä ! Sitten taidammekin kevääksi heittäytyä "massakuurille" ! Yritämme ainakin saada nuoreen mieheen hiukan lisää kroppaa ja "voimaa".