Tähän viikonloppuun Mikolle oli buukattu parikin näyttelyä.

Lauantaina aloitimme Kotkan Ruusu KV-näyttelyllä. Valkkareita oli ilmoitettu 27 kappaletta, mutta paikalla oli muutama vähemmän. Tuomarina toimi Leila Kärkäs. Ilma oli aurinkoinen ja melkeinpä kuuma. Urheilukeskuksen hiekkakenttä pöllysi melko inhasti. Yritin hillitä Mikon pahinta intoilua kävelemällä kotoa näyttelypaikalle. Ehkä se vähän auttoikin, mitä nyt toisille uroksille pitää aina vähän äristä  .

Arvostelu oli tällainen: Erinomaiset mittasuhteet & vahvuus. Hyvä vahva uroksen pää, oikeat pään linjat. Hyväasentoiset korvat. Silmät & pigmentti turhan vaaleita. Erinomainen raajarakenne. Hyvä kaula. Turhan laskeva ylälinja. Hyvä rintakehä & eturinta. Hieman korkealla kannettu häntä. Liikkuu erittäin hyvin. Erinomainen karvanlaatu. Miellyttävä käytös.

Tuloksena ERI ja NUK2. Tuomari sanoi nuorten luokan uroksia sijoittaessaan, ettei pidä kummankaan hännänkannosta ja meille valitti pigmentin vaaleutta. Hännänkanto ei kyllä ole ollut moitittava asia Mikolla ennen ja tuo arvostelussa mainittu "turhan laskeva ylälinja" on mielestäni omituinen. Ei ole kukaan muu tuomari koskaan näin tulkinnut . Mut täähän on tätä . Arvosanoja jaettiin linjalla H-ERI. Pigmentti taisi olla tuomarille tosi merkitsevä asia, muutoin kyllä melko erilaisia ja erityyppisiä koiria sijoitteli....

 

Sunnuntaina suuntasimme Helsinkiin, kohteena KV-näyttely Aptus Show. Valkkareita oli ilmoittautunut 31 kappaletta ja vain pari puuttui, vaikka tuomari oli vaihtunut espanjalaisesta miehestä Paula Rekirantaan. Ilma oli ihan karmea. Sade alkoi vähän ennen kehien alkua ja vettä tuli välillä ihan kaatamalla .

Arvostelu tänään: Tyypiltään erinomainen. Oikeat rungon mittasuhteet. Kauniit pään linjat. Silmät voisivat olla hieman tummemmat. Hyvät korvat. Erittäin hyvä kaula, riittävä eturinta ja rinnan syvyys. Oikein kulmautunut takaosa. Hyvä luusto. Hyvä ylälinja sekä seistessä & liikkeessä. Pitkäaskeliset tehokkaat liikkeet.

Tuloksena ERI, NUK1, SA, PU2, SERT, varaCACIB. Tänään tuomari sanoi SA:ta pohtiessan, ettei ole erityisen ihastunut koiran ilmeeseen eli naamaan, mutta SA:n antaa hyvien liikkeiden takia. Em. komentin takia odotuksia PU-kehään ei ollut, mutta yllättäen tuomari nostikin vain valiouroksen Mikon edelle ja Mikko oli kakkonen ja Mikolle kuudes SERTI!!! Ja on tuo ylälinjakin tänään tulkittu vähän toisin .

PU-kehän jälkeen oltiin ihan läpimärkiä ja kylmissään, niin jäi nartut katsomatta . Tuomari jakoi arvosanoja H-ERI -linjalla ainakin uroksille. Karvanpituudella tai sen värillä ei tainnut olla mitään merkitystä, eikä pigmentinkään perusteella sijoituksia jaettu.  Liike oli varmaan kaikkein tärkein kriteeri sijoitettaessa.

 

Taas olemme tyytyväisiä ja iloisia !  Kohti uusia seikkailuja, mutta nyt vähän taukoa näyttelyistä, joskus heinäkuussa sitten joku pyörähdys kehässä .